driver ni uf-företag?

Tips och material som underlättar ert företagande.

Säljer ert UF-företag en tjänst?

Om ert UF-företag säljer en tjänst så ställs ni inför vissa problem när det kommer till ersättning från era kunder. Skatteverket har satt olika gränser för hur mycket ni får sälja för till varje enskild kund innan olika skattetekniska justeringar träder i kraft. Justeringarna kan upplevas som omständiga och något krångliga och många elever väljer därför att sälja varor i stället. Lyckligtvis finns en enkel lösning på detta problem. 

Entreprenörvision har tillsammans med Sveriges största egenanställnings-företag Frilans Finans tagit fram ett erbjudande till alla UF-företag som säljer tjänster. Med egenanställning menas att man utför en tjänst och sedan fakturerar för denna via ett egenanställningsföretag som i sin tur sköter all administration, beskattning och annat som har med myndigheter att göra. Ni som UF-företagare behöver endast sköta kontakten med er kund och sedan sammanställa fakuran i Frilans Finans-portalen där ni skapar ett gratis konto. Fakturan skickas sedan automatiskt till er kund och Frilans Finans tar hand om inbetalning från denna. UF-företagets medlemmar får sedan ut en ”nettolön” skattad och klar direkt från Frilans Finans. Enklare och tryggare än så kan det inte bli!

 En stor fördel är dessutom att Frilans Finans lägger på moms på alla fakturor som skickas till era kunder. Om ni har företagskunder så uppskattas detta stort då de får en momskostnad som de kan ”dra av” i den egna bokföringen. Det kommer alltså bli lättare och smidigare för er att sälja era tjänster till just företag.

Som UF-företagare får ni detta erbjudande helt kostnadsfritt.
(Se bilden nedan för att ta del av erbjudandet).

Läs gärna mer på
www.frilansfinans.se